Groene sleutel

We behaalden in 2020 de eerste keer de groene sleutel! De green key is een internationaal label voor milieuvriendelijke logies.

Volgende acties worden reeds genomen:

  • Een derde van de energie wordt opgewekt door zonnepanelen op het dak van de stal.
  • Het water wordt gezuiverd door een waterzuiveringsinstallatie onder de parking.
  • We gebruiken – sedert de start in 2010 – enkel ecologische wasproducten en ecologische vaatwasproducten en we bieden de gasten ecologische zeep aan.  De geur- en parfumstoffen voor de was en de schoonmaak zijn van natuurlijke oorsprong. De lakens worden hoofdzakelijk met de zon gedroogd.
  • Er is een ecoprogramma bij elke vaatwasser. Bij voorkeur gebruikt u dit programma.
  • We nemen 100 procent groene stroom af.
  • Er worden volgende biologische producten gebruikt: biologische en fairtrade koffie van oxfam, biofruit van De Levende Aarde, bio choco en bio chocolade van delhaize, biobloem van bioplanet, bio-ontbijtgranen.
  • Er worden volgende lokale producten gebruikt: melk van de eigen hoeve, yoghurt en ijs van Evelyne’s zuivelhoeve, lokaal bier (biologisch bier of Brugse Zot).  Brood van de lokale bakker en beleg van de lokale slager.

In het kader van de green key hebben we ook volgende MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) verklaring ondertekend:

MVO-VERKLARING

De Grote Linde wil voldoen aan de volgende afspraken:

■ Wij leveren een actieve bijdrage aan de ontwikkeling van ons vakgebied en de overdracht van onze kennis aan anderen die het vak willen leren.

■ Wij informeren onze werkrelaties (klant/opdrachtgever, vak genoten en leveranciers) dat we maatschappelijk verantwoord ondernemen.

■ Wij maken transparante afspraken met de klant/opdrachtgever en-of leveranciers over de kwaliteit van onze diensten en bewaken de kwaliteit die we leveren.

■ Wij bepalen de sociale impact van onze diensten en beperken deze zo veel als mogelijk voor zover het een negatieve impact heeft, zoals frauduleus handelen, intimidatie, uitbuiting en kinderarbeid.

■ Wij bewaken zowel de continuïteit van onze onderneming als die van de werknemer en wij dragen zorg voor voorzieningen mochten we te maken krijgen met verlies van inkomsten.

■ Wij leveren vrijwillig een bijdrage aan maatschappelijke doelen door giften en sponsoring en of door vrijwilligerswerk (steun aan Pa’i Puku in Paraguay)

■ Wij werken continu aan het verminderen van de milieubelasting van ons bedrijf.

■ Wij werken continu aan het verbeteren van ons eigen inkoopproces als het gaat over inkoop van (kantoor)materialen en diensten met een milieu- en/of sociaal keurmerk.

Leen Declercq namens De Grote Linde